OPEN WATER DIVER DUIKOPLEIDING

Gewichtloos zweven onder water, in een stilte die je tegenwoordig zeer zelden mee maakt, genietend van alle kleuren om je heen.

OPEN WATER DIVER – HAAL JE DUIKBREVET

Is leren duiken al langer je droom? Ga je op vakantie en wil je daar direct genieten van het mooie onderwaterleven? Wil je een nieuwe hobby en lijkt duiken jou hiervoor een leuke optie? Jouw antwoord is eenvoudig. Haal dan nu jouw duikbrevet.

Bij DiveSenses leer je duiken en haal je je Open Water Diver duikbrevet in 3 dagen. De Open Water Diver opleiding is jouw toegangskaartje tot zelfstandig duiken over de hele wereld. Een relaxte opleiding waarin je ook heel veel plezier zult beleven! Een nieuwe wereld gaat voor je open!

Standaard duurt de Open Water Diver 3 dagen. Met andere woorden, je bent van 09.00 uur tot circa 17.00 bezig met jouw duikopleiding. Elke gewenste dag kun je starten. Twijfel je of je het in de drie dagen haalt? Wil je liever alleen les krijgen zonder andere cursisten? Dan is privéles een goede oplossing voor je.

Duikbrevet halen met je Open Water Diver cursus, wat houdt het in?

De duiktheorie van de Open Water Diver cursus

Je start jouw opleiding met de online theorie van de Open Water Diver cursus. Dit doe je bijvoorbeeld relaxed thuis, in je eigen tempo en in je eigen tijd. De theorie bestaat uit 6 hoofdstukken met aan het einde van elk hoofdstuk review vragen. Als eerste start je met het lezen van elk hoofdstuk. In de tweede stap zorg je ervoor dat je de review vragen met goed gevolg af hebt gerond. Deze vragen zijn interactief en kun je vaker doen totdat je alle theorie goed afgerond hebt. Tot slot maak je tijdens de drie dagen op ons duikcentrum een schriftelijk examen met 50 meerkeuze vragen.

Het aanleren van vaardigheden

In het zwembad of ondiepe gedeelte van het buitenwater leer je de eerste vaardigheden aan. Je bent met maximaal 4 personen bij 1 instructeur voor de oefeningen. Er zijn 5 sessies met oefeningen. Deze kunnen samengevoegd worden zodat je bijvoorbeeld in 2 keer alle oefeningen aanleert. Eerst zul je de oefening aanleren en vervolgens kun je zelf oefenen met je buddy, natuurlijk onder begeleiding van jouw instructeur. Je krijgt persoonlijke aandacht en gaat pas verder met de volgende oefeningen als jij er klaar voor bent.

Buitenwater duiken

Je maakt minimaal 4 duiken in het buitenwater. De eerste twee duiken zijn maximaal 12 meter diep. Duik drie en vier mogen tot een diepte van maximaal 18 meter. Dit bespreek je samen met je instructeur. In de duiken zul je vaardigheden herhalen die je al aangeleerd hebt in het zwembad. Ook zul je natuurlijk duiken :-). In het buitenwater ben je met maximaal 2 personen per instructeur.

Leer duiken in de winter

In de periode van 1 november tot 1 april start je in een indoor duikcentrum. Daar leer je alle vaardigheden aan en je maakt buitenduik 1 en 2 in het indoor duikcentrum. De entree van het betreffende center betaal je zelf ter plaatse, gemiddeld is dat € 50,- per dag. Duik 3 en 4 maak je in het buitenwater, natuurlijk met de juiste duikkleding en bescherming.

Je hebt je Open Water diver brevet en dan?

Als je je Open Water Diver brevet gehaald hebt, dan mag je over de hele wereld in gelijkwaardige omstandigheden duiken tot een diepte van 18 meter met een buddy die minimaal ook hetzelfde brevet heeft. Belangrijk, kinderen tot 15 jaar moeten duiken met een volwassene. Wil je met ons duiken? DiveSenses heeft een duikteam dat wekelijks in Nederland duikt. Je bent van harte welkom je hierbij aan te sluiten. Je duikt mee en geniet van het vele duiken in onze regio, zoals bijvoorbeeld De Grevelingen en de Oosterschelde. Je kunt ook vervolgopleidingen volgen zodat je je vaardigheden verder uitbreidt, je meer mag en met meer plezier gaat en blijft duiken.

Duikbrevet Open Water Diver, voor wie is het?

Duiken is voor bijna alle leeftijden. Je kunt je duikbrevet halen vanaf 10 jaar en tot zo lang je wilt en gezond en fit bent. Kinderen moeten hun zwemdiploma hebben en volwassenen moeten kunnen zwemmen.

Medische verklaring

Voorafgaand aan de opleiding teken je de medische verklaring. Als je daar alles met nee kunt invullen, heb je geen verklaring nodig van de arts. Twijfel je? ga dan zeker naar de arts. De verklaring kun je onder aan deze pagina downloaden.

Prijs vanaf € 549,- p.p.

De prijs is inclusief:

Opleiding in 2-3 dagen, theorie online, gebruik duikmaterialen en digitaal brevet. Standaard is de opleiding 2-3 dagen. Als je er een dag langer over doet zijn er geen verdere kosten voor de opleiding. Elke volgende dag extra kost € 99,-.

De prijs is exclusief:

De prijs is exclusief entree van een indoor duikcentrum als we daar gebruik van maken. Met name in de winter zul je hier je opleiding starten. Als je een echt plastic pasje wilt, dan kun je dit aanvinken bij de boeking.

Je hebt de keuze uit verschillende opties voor het halen van je Open Water Diver brevet. De drie opties zijn onderstaand opgesomd.

  • SSI Open Water Diver vanaf € 549,- pp.
    De opleiding in het SSI systeem kost voor de eerste persoon € 649,- en voor de tweede persoon € 549,-. Gemiddeld betaal je dan € 599,- pp. Elke volgende persoon betaalt het gemiddelde van € 599,-.
  • Junior Open Water Diver € 649,- pp.
    Bij kinderen van 10 en 11 jaar is prijs in het SSI systeem € 649,-. Voor junior is er geen korting voor de tweede persoon.
  • Privécursus SSI Open Water Diver € 799,-
    Wil je graag privéles of denk je dat je meer tijd nodig hebt?dan kost de opleiding € 799,- per persoon.  We kunnen dit elke dag inplannen. Neem contact met ons op voor jouw persoonlijke afspraak.

Groetjes,