OVER JAN KEUS

Take only pictures – Kill only time – Leave only bubbles

DE ONDERWATERWERELD HEEFT MIJN INTERESSE GETROKKEN VANAF MIJN JEUGD

Hi Allemaal,

Al van jongs af aan ben ik helemaal gek geweest van de natuur en in het bijzonder het onderwaterleven.
In 1992 moest het gaan gebeuren, ik zou m’n duikbrevet gaan halen.
Je kan je voorstellen dat de teleurstelling enorm was, toen ik vanwege medische redenen mijn Open Watercursus moest afzeggen.
Daarna een lange tijd alleen introductieduiken gedaan.
Jaren later lagen we met ons schip in de haven van Oman, met daarnaast ja ja een duikschool.
Ik naar de duikschool en mijn Open Water Diver brevet gehaald want het bleef toch kriebelen.
De jaren daarna ging ik regelmatig naar Curaçao en ik lag daar meer in het water dan dat ik boven water te vinden was.
Intussen ben ik instructeur en geniet ik niet alleen van het onderwaterleven maar ook van de mensen die naar ons komen zonder enige duikervaring en met een brevet op zak en dol enthousiast weer naar huis gaan.
Elk moment onderwater is gewoon genieten en dan denk ik bij mezelf: “ Een andere wereld op onze aarde en dat ik dit allemaal mag zien”. Om die mooie wereld zo te houden wil ik jullie op het hart drukken:

Take only pictures
Kill only time
Leave only bubbles.

Tot ziens bij Divesenses, of ergens anders onderwater.

Mijn credentials: SSI Assistant Instructor Trainer
SSI Extended Range Instructor Trimix, SSI Extended Range Instructor Wreck Diving

SSI Specialty Instructor: Boat Diving, Dry suit Diving, Diver Stress & Rescue, React Right, Enriched Air Nitrox, Perfect Buoyancy, Deep, Navigation, Wave / Tides & Currents, Night & Limited Visibility, Search & Recovery, Science of Diving, Full Face Mask and Communciation Dry suit, Equioment Techniques, Wreck & Advanced Wreck.
Extended Range Instructor: Extended Range Foundations, Gas Blender, Extended Range Nitrox Diving, Extended Range, Extended Range Wreck Diving
SSI Scuba Rangers Instructor