OVER PETRA VAN BEUNINGEN

Gewichtloos zweven onder water, in een stilte die je tegenwoordig zeer zelden mee maakt, genietend van alle kleuren om je heen.

DUIKEN IS MIJN PASSIE

Duiken is mijn grootste passie en doe ik met heel mijn hart. Lesgeven in duiken en jou de eerste ademteug onder water te laten ervaren, dat maakt mij blij. Ik ben Petra van Beuningen, duikinstructeur en eigenaresse van Duikcentrum DiveSenses, en ik doe niets liever dan jou de wondere wereld van duiken en het leven onder water laten zien.

Tropische wateren

Mijn eigen eerste duikjaren waren in de tropische wateren van onze mooie aarde. Elke vakantie was volledig gewijd aan het duiken. Het heeft mijn leven veranderd want wat is het leven toch mooi onder water en wat is het toch rustgevend om onder water te zweven.

In 2004 wilde ik 2 grote dromen uit laten komen. De eerste droom heb ik uit laten komen door de duik-instructeursopleiding te doen, en ik ben in dat jaar dan ook duikinstructeur geworden. De tweede droom die ik uit wilde laten komen was om de wereld in te trekken om duiklessen te geven en mijn passie voor duiken te delen.

Mijn Duikschool; DiveSenses

De wereldreis is er helaas niet van gekomen omdat in die periode mijn vader overleed en ik in Nederland wilde blijven bij mijn familie. Ik heb daarom dat jaar daarop mijn baan opgezegd om als duikinstructeur te gaan werken bij het duikcentrum in Valkenswaard. En ik heb daar 5 jaar lang met zeer veel plezier duikopleidingen gegeven.

Maar, het begon toch te kriebelen. Mijn eigen duikschool starten en duiken op verschillende mooie plekken in de wereld bleef lonken. En in juli 2010 heb ik mijn eigen duikcentrum DiveSenses opgericht. DiveSenses; omdat met duiken alle zintuigen geprikkeld worden.

Vanaf dat moment geef ik, samen met mijn team van bijna 20 professionele duikers, een uitgebreid scala aan duikopleidingen. Iedereen met een prille interesse of volle passie voor duiken kan bij ons terecht; of je nou wilt beginnen met duiken, met ons mee op duikreis wilt, professioneel duikt en duikinstructeur wilt worden of een technische opleiding zoals Extended Range duiken, wrakduiken of grotduiken bij ons wilt doen, het kan. Samen met mijn bevlogen team maak ik met liefde jouw duikdroom een realiteit.

Ook nu mijn Duikschool gegroeid is en ik een fijn team van professionele duikers om me heen heb, geef ik zelf ook en nog steeds graag les. Lesgeven maakt voor mij dat ik mijn passie kan blijven overbrengen op iedere beginnende en professionele duiker. Het gewichtloos zweven onder water, het genieten van alle kleuren en tot rust komen onder water in een stilte die je tegenwoordig zeer zelden mee maakt, dat is voor elke duiker een unieke ervaring en blijft ook voor mij als instructeur elke keer weer heerlijk.

Blijven ontwikkelen

Doordat ik mezelf ook regelmatig blijf ontwikkelen, ervaar ik ook steeds hoe het is om weer cursist te zijn. Dit is zeer belangrijk voor elke duikinstructeur, om je te kunnen inleven in de cursisten. Zelf ben ik recent Instructor Trainer geworden in het Technische duiken, zodat ook mijn instructeurs zich hier verder in kunnen ontwikkelen.

Vaak krijg ik de vraag welke opleiding ik het leukste vind om te geven. Dat zijn toch eigenlijk wel de beginners-opleidingen Open Water Diver en de opleiding tot Duikinstructeur. Ik krijg dan ook de vervolg vraag; is duikinstructeur worden dan een beginners-opleiding? En dan zeg ik; jazeker, het is een nieuwe stap in het duiken omdat het erom gaat dat je jouw passie over brengt op nieuw duikers. Dat is een spannende stap die ook veel verantwoording met zich meebrengt. Immers, jouw cursisten gaan na jouw opleiding zelfstandig duiken.

Inmiddels heb ik meer dan 200 duikinstructeurs en meer dan 1.000 duikinstructeurs-specialties opgeleid. Een droom die werkelijkheid is geworden.

Onder water fotografie

Naast het lesgeven ben ik het ook graag bezig met fotografie, zowel onderwater als boven water. Met regelmaat duik ik met opleidingen mee om te alle onder water pracht te fotograferen en vrijwel alle foto’s van mijn website zijn door mijzelf gemaakt.

Ik heb op veel prachtige plekken mogen duiken (en mogen fotograferen) en mijn duikervaring heb ik opgendaan in: België, Bermuda, Bonaire, Costa Rica – Cocos Island, Curaçao, Egypte, Filipijnen, Frans-Polynesië, Galapagos, Griekenland, Gozo, Hawaii, Indonesië, Italië, Kroatië, Malta, Malediven, Maleisië, Nederland, Oman, Oostenrijk, Thailand.

Mijn credentials wil ik ook graag met je delen. Niet alleen omdat ik daar trots op ben, maar ook zodat jij weet dat je bij mij en mijn Duikschool in goede en veilige handen bent; SSI Instructor Trainer, SSI Platinum Pro 5000 Instructor recognition, SSI Extended Range Instructor Trainer, SSI Extended Range Instructor Trimix, SSI Extended Range Instructor Wreck Diving, SSI Basic Freediving Instructor Trainer, Freediving Instructor Level 1, React Right Instructor Trainer / DAN Instructor Trainer.

Laat onze passie jou leiden

Jou te leren om te duiken zodat jij kunt genieten van al het moois onder water, ook al twijfel je of je het durft en kunt, is de missie van mij en mijn team. Ik nodig je dan van harte uit om contact op te nemen en je te laten leiden door onze grote gedeelde passie; duiken.

Graag tot ziens!