Mijn eerste blog

Waarom een blog, waarom nu, waarom niet eerder? Op de eerste plaats omdat ik het spannend vind een blog te schrijven. Zit jij als lezer te wachten op mijn informatie? Al enige tijd wil ik mijn website persoonlijker maken en met blogs werken. Ik denk dat blogs een mogelijkheid geven jou als lezer op een persoonlijkere manier informatie te geven. Dat is meteen ook de reden waarom nu? De start van de nieuwe website is meteen een goede reden. Denk ik toch.

Je bezoekt de website omdat je informatie wilt over duikopleidingen. Hoogst waarschijnlijk heeft jouw vraag te maken met duiken. De informatie die je nodig hebt geven wij je via een aantal informatie kanalen, deze website, telefonisch, per mail, per nieuwsbrief en natuurlijk per facebook en instagram.

Over mij

Deze eerste blog zal ik ook iets meer over mezelf vertellen. Ik ben begonnen met duiken in 1996. Ik ben regelmatig in Nederland gaan duiken, maar vooral op vakantie gegaan om te duiken in de tropische wateren van onze aarde. In 2004 wilde ik een jaar de wereld in en dacht dat het handig was dit te doen als duikinstructeur. Ik heb toen in de zomer mijn duikopleiding Rescue, Divemaster en instructeurs opleiding achter elkaar gevolgd. De reis heb ik niet gemaakt omdat mijn vader in 2004 is overleden en ik bij mijn familie wilde blijven. Wel ben ik in 2005 fulltime gaan werken op het duikcentrum op Center Parcs De Kempervennen. Daar heb ik 5 jaar met ontzettend veel plezier gewerkt.

Over DiveSenses

In juli 2010 heb ik DiveSenses opgericht.  We gaan nu dus het 11e duikseizoen in. DiveSenses heeft een vast team van 20 instructeurs en natuurlijk hebben we jullie, onze duikers. Veel van jullie leren duiken in Nederland en gaan daarna in de wereld op de tropische locaties duiken, heerlijk. Jullie komen dan weer wel naar ons voor je vervolgopleidingen, dat waardeer ik echt ten zeerste. Ook hebben we groepen duikers die veel in Nederland duiken, want echt waar, ook duiken in Nederland is echt super mooi. Ik word elke keer weer super enthousiast over voorntjes en baarzen en snoeken en de prachtige kleuren.

Blijf les geven én ook les nemen

Zelf geef ik ook nog veel les, gelukkig wel. Vaak krijg ik de vraag welke duikopleiding ik het leukste vind om te geven. Dat zijn toch eigenlijk wel de beginners-opleidingen Open Water Diver en de duikopleiding tot Duikinstructeur. Ik krijg dan ook de vervolg vraag; is duikinstructeur worden dan een beginners-opleiding? En dan zeg ik; jazeker, het is een nieuwe stap in het duiken omdat het erom gaat dat je jouw passie over brengt op nieuwe duikers. Dat is een spannende stap die ook veel verantwoording met zich meebrengt. Immers, jouw cursisten gaan na jouw duikopleiding zelfstandig duiken. Inmiddels heb ik meer dan 200 duikinstructeurs en meer dan 1.000 duikinstructeurs-specialties opgeleid. Een droom die werkelijkheid is geworden.

In 2017 ben ik instructeur geworden in technisch duiken van SSI, De Extended Range Instructeur. Dit heeft weer compleet nieuwe werelden geopend als wrakduiken en grotduiken. Super spannend, en onbeschrijflijk mooi. Belangrijk vind ik wel dat je deze opleidingen doet samen met buddy’s die je goed kent en vertrouwt. Ik ben mijn buddy’s zeer dankbaar in deze opleidingen en vertrouw hen door en door. Door veel met elkaar te duiken leer je elkaar natuurlijk ook onder water goed kennen. Inmiddels mag ik ook instructeurs opleiden in Extended Range.

Bedankt voor je bezoek aan mijn website en het lezen van mijn eerste blog. Mocht je meer informatie willen over een bepaald onderwerp? laat het me gerust weten zodat ik weer een onderwerp heb voor een volgende blog over een duikopleiding, het duiken zelf of wellicht een duikcomputer.

Groetjes,