Hoe vaak horen we het niet: ” Het zicht was slecht door duikers”

Zeker in Nederlandse wateren waar we een zandbodem hebben, en ook dicht bij de bodem duiken, hebben we snel te maken met zand wat opgestuwd wordt door vinnen van de duikers voor je.
Hoe kritisch ben jij op jezelf? Kijk je wel eens achterom? zie je dan een stofwolk? Werk dan aan je drijfvermogen.

Buoyancy

Buoyancy is het Engelse woord voor drijfvermogen. Een goed drijfvermogen begint met het besef hoe jouw houding in het water is. Lig je mooi horizontaal of duik je half verticaal door het water. In dat laatste geval zul je enerzijds veel energie verliezen met het zwemmen en anderzijds veel stof maken met je vinnen. Het hoeft niet te zijn dat je met de vinnen de bodem aanraakt. De stuwing van onze lange vinnen is al genoeg voor het opdwarrelen van het zand onder en achter je.
Een andere oorzaak van het lastig vinden je drijfvermogen te controleren is de hoeveelheid lood die je bij je hebt. Teveel lood is het begin van het verliezen van je drijfvermogen.

De Specialty Perfect Buoyancy

In de specialty start je thuis met de online studie en het online examen. De zwembad of confined oefeningen start je met het uitloden terwijl je je Total Diving System aan hebt. Tijdens de eerste minuten van de duik ga je extra letten op je ademhaling, deze wil je zo ontspannen mogelijk hebben. Dit resulteert direct in een lager lucht verbruik. Ook zul je ontdekken dat je dan minder lood nodig zult hebben. Je zult in een aantal oefeningen bezig gaan met neutraal drijfvermogen, vintechnieken en een hindernisparcours onder water volgen.

Boek nu de specialty Perfect Buoyancy met € 50,- korting

Bij DiveSenses duurt jouw duikopleiding 1 dag. Deze kun je zelf plannen. Wil je de opleiding boeken of meer lezen over de specialty? Ga hier naar de specialty

Groetjes,