DUIKREIS EGYPTE DECEMBER 2022

Gewichtloos zweven onder water, in een stilte die je tegenwoordig zeer zelden mee maakt, genietend van alle kleuren om je heen.

DUIKEN IN EGYPTE

El Akhawein, oftewel the two Brothers is de absolute top bestemming van de Rode Zee en een van de allerbeste duikplaatsen ter wereld.

The Brother Islands zijn de toppen van twee onderzeese bergen die vanuit de eindeloze diepte uit zee oprijzen op ongeveer 90 km uit de kust. Zij maken deel uit van het Marine Park Islands National Park en bieden ademloze wandduiken.

Deze wanden zijn overgroeid met zachte koralen en bossen gorgonen, in een kaleidoscoop van steeds veranderende kleuren. ‘The Brothers’ trekken heel veel gevarieerd onderwaterleven aan, waaronder de grote zeevissen. Groot tonijn, jacks en snappers doorkruisen het blauwe water, zo nu en dan vergezeld van hamerhaaien, zilvertips, zijde haaien, oceanic white tips en manta’s. Ook de zeldzame voshaai kan je hier aantreffen.

Voor de wrakduiker zijn er de wrakken Aida II, een Egyptische voorraadschip en de Numidia, een vrachtschip. Zij liggen op de wanden van Big Brother en zijn beide rijkelijk begroeid met zachte en harde koralen. Onder het mariene leven bevindt zich ook een familie Napoleons en grijze rifhaaien.

Live aboard Galaxy 720

Deze liveaboard-boot is gebouwd in 2009 en maakt gebruik van de nieuwste maritieme technologie, met twee MAN-motoren van 1400 pk en superstille generatoren. Met een lengte van meer dan 42 meter straalt de Galaxy ruimte en elegantie uit. De stijlvolle living is enorm en prachtig uitgerust met grote ramen met uitzicht op zee en een bank om te ontspannen met een drankje van de bar of espressomachine, of een film te kijken op de 42-inch plasma-tv.

De standaard hutten lowerdeck en upperdeck zijn allemaal licht en ruim met persoonlijke airconditioning en een eigen badkamer. Er zijn 2 kingsize suites op het upperdeck met grote ramen.

Veiligheid is prioriteit. My Galaxy biedt nitrox gratis aan en elke duiker krijgt gratis gebruik van het ENOS-satellietlocatie- en reddingssysteem, dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je op zee verdwaalt.

Het duikdek voorziet in toiletten, douches met warm water en oplaadpunten voor batterijen. Twee grote gemotoriseerde duikboten met ervaren duikgidsen brengen je naar alle topduikplekken in de Rode Zee.

Wanneer

De reis is van 3 tot en met 10 december 2022.

De reis kost € 1.300,-.

(excl. vlucht, op dit moment vlucht vanaf € 261,-).

Inbegrepen

–      7 nachten liveaboard cruise ‘Borthers & Northern Wrecks’ van/naar Hurghada

–      (shared) double cabin met ensuite bathroom and A/C

–       Full board met ontbijt, lunch en dinner, soft drinks and snack

–       17 duiken met 12l tank, lood, gids and free nitrox

–       Alle marine park fees

Niet inbegrepen

  • Visum Egypte online aan te vragen € 85,-

Groetjes,