TECH DUIKEN

Nog dieper, langer, decompressieduik en twee stages. Leer hier alles over.

TECHNISCH DUIKEN – GA DIEPER MET TECHNICAL EXTENDED RANGE TRIMIX

De diepte onder je lonkt naar je, roept je. Je mag nu tot een diepte van 45 meter, en je wilt dieper. Met jouw Technical Extended Range Trimix brevet mag je tot een diepte van 60 meter. De opleiding zonder trimix geeft je de mogelijkheid te duiken tot 50 meter.

De SSI Extended Range opleidingen geven jou de juiste duikopleiding en tools om veilig jouw grenzen te verleggen, dieper te gaan, grotten in te gaan en over de niet-decompressie grenzen te gaan. In het programma doe je de nodige kennis en ervaring op om zelfstandig met je buddy deze duiken te plannen en uit te voeren. De vervolg programma’s van het Technische duiken van SSI zijn voor jou ontwikkeld. Zoek je de spanning op van nog diepere duiken met langere bodemtijden, of wil je diepe riffen en wrakken ontdekken. Ontwikkel je zelf en ga verder.

Voor wie is het?

De duikopleiding is voor duikers vanaf 18 jaar. Jouw vooropleiding is Extended Range of Full Cave Diving of Technical Wreck Diving, en je hebt minimaal 70 gelogde duiken. Van deze 70 duiken zijn 20 duiken dieper dan 30 meter, waarvan 10 duiken met verplichte decompressie en minimaal één gaswissel.

Wat mag je met dit brevet?

Na het halen van dit duikbrevet mag je samen met je buddy zelfstandig de duiken plannen en uitvoeren tot een maximale diepte van 60 meter, met gebruik van decompressie ademgassen tot 100% zuurstof.  Je mag een ongelimiteerd aantal decompressiestops en maximaal twee gaswissels maken. Dit met speciale tech uitrusting, inclusief twee stageflessen.

Wat houdt het in?

De duiktheorie van de Technical Extended Range Trimix

Je start jouw opleiding met de online theorie. Dit doe je relaxed thuis, in je eigen tempo en in je eigen tijd. De theorie bestaat uit 2 secties met review vragen. Deze zijn interactief en kun je vaker doen totdat je alle theorie goed afgerond hebt. Tijdens de duikopleiding op ons duikcentrum krijg je de theorie nader toegelicht op de toepassing en zul je ook duikplanningen maken, zowel handmatig als met duikplanning software.  Ook maak je een schriftelijk examen met 50 meerkeuze vragen waar je met 80% moet slagen.

Materiaal configuratie dubbelset configuratie

De praktijk start met de les over de materiaal configuratie. Deze duikopleiding volg je met de Twin-set configuratie met automaat slang van 2,1 meter en een automaat die om je nek hangt, ook voorzien van een manometer. Je hebt een backplate met harnas en wing. Je duikt met een stagefles met een eigen automaat. Verder is jouw uitrusting voorzien van een tweede duikmasker, vinnen, duikpak, twee duikmessen, kompas, twee oppervlakteboeien, reel of spoel, wetnotes of tabel. De opleiding is ook mogelijk met Sidemount configuratie.

Het aanleren van vaardigheden

In het ondiepe gedeelte van het buitenwater leer je de eerste vaardigheden aan. Dit doe je in maximaal 12 meter diepte. Mimimaal heb je 1 sessie van minimaal 90 minuten. Dit kan ook in meerdere sessies worden uitgevoerd.

Zwemvaardigheidstest

Voor aanvang van de buitenduiken laat je zien over voldoende conditie te beschikken. Je doet vier onderdelen: 400 meter zwemmen in je complete technische uitrusting, 25 meter onder water zwemmen met masker, vinnen of snorkel of 15 meter onder water zwemmen in je tech uitrusting zonder adem te halen, en binnen 8 minuten een vermoeide duiker 100 meter slepen.

Buitenwater duiken

Je maakt minimaal 6 duiken in het buitenwater. De eerste twee duiken zijn maximaal 40 meter diep en binnen de niet-decompressie limieten. Is jouw vorige opleiding afgerond binnen voorafgaande 180 dagen, dan kun je hier vrijstelling voor krijgen. In duik 3 en 4 ga je tot maximaal 45 meter diepte met maximale decompressiestops van 30 minuten. In duik 5 en 6 ga je tot 60 meter met maximaal 60 minuten decompressie. In alle duiken maak je twee gas wissels.

Je hebt je Technical Extended Range Trimix en dan?

Op de eerste plaats ga je nu duiken met je Technical Extended Range, maak ervaringsduiken en blijf oefenen met de vaardigheden. Je kunt nu kiezen uit een aantal opleidingen, zoals: Extended Range Wreck Diving, Extended Range Cavern Diving of Hypoxic Trimix.

Medische verklaring

Je tekent voorafgaand aan de opleiding de medische verklaring. Voor de extended range opleidingen heb je ook een verklaring nodig van de arts, niet ouder dan 1 jaar.

Prijs € 846,-

Prijs is inclusief:
Opleiding in 6-7 dagen, koffie en thee is inbegrepen.

Bijkomende kosten:
SSI Technical Extended Range Diving Kit – Air/Limited Trimix € 119,-
Gassen anders dan lucht.
Huur technische uitrusting. Deze kun je huren voor € 150,- voor de hele opleiding.

Graag tot ziens!