TECH DUIKEN

Dieper, langer, decompressieduik en één stagefles. Leer hier alles over.

TECHNISCH DUIKEN – START MET
EXTENDED RANGE TRIMIX

Ben jij al eens richting de 40 meter diepte geweest? of misschien iets dieper?
Ben jij al een keer een cavern in geweest, of misschien zelfs een grot?
Ben jij al een keer bijna op de nultijd geweest, of misschien zelfs over jouw nultijd?

De SSI Extended Range opleidingen geven jou de juiste opleiding en tools om veilig jouw grenzen te verleggen, dieper te gaan, grotten in te gaan en over de niet-decompressie grenzen te gaan. In het programma doe je de nodige kennis en ervaring op om zelfstandig met je buddy deze duiken te plannen en uit te voeren. De instap programma’s van het Technische duiken van SSI zijn voor jou ontwikkeld. Zoek je de spanning op van het diepe duiken, voorbij de recreatieve duiklimieten, natuurlijk met langere bodemtijden, of wil je diepe riffen en wrakken ontdekken. Stap dan nu in.

Voor wie is het?

De opleiding is voor duikers vanaf 18 jaar. Jouw vooropleidingen in het duiken bevatten de specialties Deep Diving en Enriched Air Nitrox 40 en je hebt minimaal 50 gelogde duiken. De opleiding kan met of zonder trimix worden gedaan.

Wat mag je met dit brevet?

Na het halen van dit duikbrevet mag je samen met je buddy zelfstandig de duiken plannen en uitvoeren tot een maximale diepte van 45 meter, met gebruik van trimix en decompressie ademgassen tot 100% zuurstof. Je mag tot maximaal 25 minuten decompressietijd hebben. Dit met speciale tech uitrusting.

Wat houdt het in?

De duiktheorie van de Extended Range Trimix

Je start jouw opleiding met de online theorie. Dit doe je relaxed thuis, in je eigen tempo en in je eigen tijd. De theorie bestaat uit 6 hoofdstukken met aan het einde van elk hoofdstuk review vragen. Deze zijn interactief en kun je vaker doen totdat je alle theorie goed afgerond hebt. Tijdens de opleiding op ons duikcentrum krijg je de theorie nader toegelicht op de toepassing en zul je ook duikplanningen maken, zowel handmatig als met duikplanning software.  Ook maak je een schriftelijk examen met 50 meerkeuze vragen waar je met 80% moet slagen.

Materiaal configuratie dubbelset configuratie

De praktijk start met de les over de materiaal configuratie. Deze opleiding volg  je met de Twin-set configuratie met automaat slang van 2,1 meter en een automaat die om je nek hangt, ook voorzien van een manometer. Je hebt een backplate met harnas en wing. Je duikt met een stagefles met een eigen automaat. Verder is jouw uitrusting voorzien van een tweede duikmasker, vinnen, duikpak, twee duikmessen, kompas, twee oppervlakteboeien, reel of spoel, wetnotes of tabel. De opleiding is ook mogelijk met Sidemount configuratie.

Het aanleren van vaardigheden

In het ondiepe gedeelte van het buitenwater leer je de eerste vaardigheden aan. Dit doe je in maximaal 12 meter diepte. Mimimaal heb je 1 sessie van minimaal 2 uur. Dit kan ook in meerdere sessies worden uitgevoerd.

Zwemvaardigheidstest

Voor aanvang van de buitenduiken laat je zien over voldoende conditie te beschikken. Je doet vier onderdelen: 400 meter zwemmen in je complete technische uitrusting, 25 meter onder water zwemmen met masker, vinnen of snorkel of 15 meter onder water zwemmen in je tech uitrusting zonder adem te halen, en binnen 8 minuten een vermoeide duiker 100 meter slepen.

Buitenwater duiken

Je maakt minimaal 6 duiken in het buitenwater. De eerste twee duiken zijn maximaal 30 meter diep en binnen de niet-decompressie limieten. In duik 3 en 4 ga je tot maximaal 40 meter diepte met maximale decompressiestops van 15 minuten gebaseerd op je ‘back-gas’. In duik 5 en 6 ga je tot 45 meter met maximaal 25 minuten decompressie mede gebaseerd op de switch naar je decompressie gasmengsel.

Je hebt je Extended Range Trimix en dan?

Op de eerste plaats ga je nu duiken met je Extended Range, maak ervaringsduiken en blijf oefenen met de vaardigheden. Je kunt nu kiezen uit een aantal opleidingen, zoals: Extended Range Wreck Diving, Extended Range Cavern Diving of Technical Extended Range.

Medische verklaring

Je tekent voorafgaand aan de opleiding de medische verklaring. Voor de extended range opleidingen heb je ook een verklaring nodig van de arts, niet ouder dan 1 jaar.

Prijs € 699,-

Prijs is inclusief:
Opleiding in 4-5 dagen, koffie en thee is inbegrepen.

Bijkomende kosten:
SSI Extended Range Diving Kit – Air/Limited Trimix € 119,-.
Gassen anders dan lucht.
Huur technische uitrusting. Deze kun je huren voor € 150,- voor de hele opleiding

Graag tot ziens!