DUIKINTRODUCTIE 

Gewichtloos zweven onder water, in een stilte die je tegenwoordig zeer zelden mee maakt, genietend van alle kleuren om je heen.

DUIKINTRODUCTIE – DUIKINITIATIE – PROEFDUIK – TRY SCUBA

Allemaal woorden voor dezelfde activiteit: voor de eerste keer ademen onder water. Je leest dit omdat je geïnteresseerd bent in het duiken en misschien het eerst wilt uitproberen voordat je besluit of je wel of niet je duikbrevet wilt halen. Of misschien wil je iemand een duikintroductie cadeau doen. Vaak wordt een duikintroductie ook gedaan als activiteit voor familie, vrienden of collega’s. Welke reden je ook hebt, bij DiveSenses kun je jouw wensen invullen. Je kunt kiezen uit vier verschillende opties, die ieder ook hun eigen prijskaartje hebben.

Duikintroductie, wat doe je?

De duikintroductie is in alle gevallen qua indeling gelijk. Je krijgt toegang tot de gratis online theorie van de Try Scuba via de link onderaan deze pagina. Als eerste start je thuis met het doornemen van de theorie. Vervolgens kom je bij ons en ga je duiken. Aan de waterkant krijg je verdere uitleg van de duiktheorie. Je leert het op- en afbouwen van jouw eigen duikuitrusting. Je duikt een uur in het zwembad dat maximaal 2 meter diep is. Of als je kiest voor het indoor duikbassin of buitenwater tot een diepte van maximaal 9 meter. We nemen de fotocamera mee onder water en je mag je eigen foto’s maken of wij maken de foto’s.

Duikintroductie, voor wie is het?

Duiken is voor bijna alle leeftijden, je kunt duiken vanaf 8 jaar en tot zo lang je wilt en gezond en fit bent. Kinderen moeten hun zwemdiploma hebben en volwassenen moeten kunnen zwemmen.

Medische verklaring?

Voorafgaand aan de opleiding teken je de medische verklaring. Als je daar alles met nee kunt invullen, heb je geen verklaring nodig van de arts. Twijfel je? ga dan zeker naar de arts. De verklaring kun je onder aan deze pagina downloaden.

Gratis theorie online

Je krijgt toegang tot de gratis online theorie. Stuur een mail naar petra@divesenses.nl voor de gratis theorie van jouw duikintroductie.

Duikintroductie locaties vanaf € 45,- pp.

 • Buitenzwembad camping Liesbos € 45,- pp.
  Van 1 mei tot 1 oktober kun je duiken in het buitenzwembad van camping Liesbos in Breda. Dit kan vanaf 2 personen. Je kunt op afspraak elke dag hier terecht voor jouw eerste ervaring met het duiken. De sessie is 1 uur water tijd. Reken op in totaal 2-3 uur. De kosten zijn € 45,- pp.
 • Gemeentezwembad  € 45,- pp.
  In de winter duik je in het openbare zwembad van de gemeente. Afhankelijk van de groepsgrootte huren we zwembadwater in. We gebruiken hiervoor de zwembaden in Breda, Oosterhout of Tilburg. Dit kan vanaf 4 personen. Je kunt op afspraak elke dag hier terecht voor jouw eerste ervaring met het duiken. De sessie is 1 uur water tijd. Reken op in totaal 2-3 uur. De kosten zijn € 45,- pp.
 • Indoor Duikbassin € 129,- pp.
  Je duikt in een indoor duikbassin dat speciaal gebouwd is voor ons duikers. Eén van de leukste ervaringen voor jou als nieuwe duiker is het bassin Todi in Beringen in België. Hier duik je tussen de echte vissen. Andere leuke opties zijn de indoorbaden in Duitsland. Dit kan vanaf 2 personen. Je kunt op afspraak elke dag hier terecht voor jouw eerste ervaring met het duiken. De sessie is 2 uur water tijd. Reken op in totaal 2-3 uur. De kosten zijn € 129,- pp. De entree van € 29,- betaal je ter plaatse zelf.

Duikintroductie buitenwater € 149,- pp

 • Duik buiten in de Galderse Meren of in de Nionplas
  Je kunt het hele jaar door buiten duiken. Dit is wel ook afhankelijk van de buitentemperatuur en de water temperatuur. Voor jou is deze optie het fijnste in de periode van 1 mei tot 1 oktober. Je hebt eerst een sessie in het zwembad of ondiepe gedeelte van het buitenwater. Je leert een aantal vaardigheden die je nodig zult hebben bij jouw eerste duik. Je gaat tot een diepte van 5-6 meter. Als jouw enthousiasme zo groot is dat je je duikbrevet wilt halen, dan telt deze duikintroductie in het buitenwater mee voor jouw duikbrevet Open Water Diver. Ook worden de kosten dan verrekend met de duikopleiding.

Groetjes,