DUIKINSTRUCTEUR CROSSOVER

Word SSI duikinstructeur en geef anderen jouw grootste passie door

DUIKINSTRUCTEUR CROSSOVER

Crossover duikinstructeur, voor wie is het?

Je bent duikinstructeur van een andere organisatie en je wilt graag SSI duikinstructeur worden. Het is zeer eenvoudig de stap te maken naar SSI, op elk niveau. De prijzen voor de crossover zijn gunstig. De lidmaatschapsfee voor het lopende jaar is inbegrepen. SSI heeft lespakketten samengesteld die jou van alle benodigde materialen voorzien. Neem contact met ons op om te checken of j0uw duikorganisatie door SSI erkend is. Erkend zijn bijvoorbeeld PADI, SDI, NAUI, CMAS en RAID. Voorwaarde is dat je in de twee voorafgaande jaren een gelijkwaardige kwalificatie hebt gehad bij jouw organisatie. Ben ja al langer dan twee jaar niet actief, neem contact met ons. Dan bepalen we hoe jouw crossover eruit zal zien.

Crossover naar SSI duikinstructeur: welke opleidingen mag je geven?

Als duikinstructeur van een andere organisatie behoud je alle ratings, specialties van jouw organisatie. Deze worden overgenomen door SSI. Je toont dit aan door jouw pasjes van de organisaties of een online overzicht van jouw organisatie te overhandigen.

Crossover: wat houdt de opleiding in?

Je bent duikinstructeur. In de crossover gaan we er dan ook vanuit dat je een gekwalificeerde duikinstructeur bent. Je zult kennis maken met de onderdelen van SSI die nieuw voor je zullen zijn, zowel in de theorie als in de praktijk. De crossover voor Open Water Instructor duurt 3-4 dagen. Op het niveau van Assistant Instructor Trainer duurt het 4 dagen.

Je start jouw opleiding met de online theorie van de crossover. Dit doe je relaxed thuis, in je eigen tempo en in je eigen tijd. Aan het einde van elk hoofdstuk zijn review vragen. Deze zijn interactief en kun je vaker doen totdat je alle theorie goed afgerond hebt. Tot slot rond je de theorie af met een online examen. Op ons duikcentrum zal de theorie nog worden doorgenomen en toegepast in praktijksessies.

Je zult in de crossover een theoriepresentatie geven volgens de filosofie van SSI. Hiervoor geef je presentaties uit de programma’s Open Water Diver, Enriched Air Nitrox, Diver Stress & Rescue en Dive Guide.

In het zwembad train je de vaardigheden van de Open Water Diver opleiding op instructeurs niveau. Met name wordt de nadruk gelegd op de noodopstijgingen van de Open Water Diver opleiding.

Op het niveau van Assistant Instructor Trainer zul je nog getraind worden met de SSI filosofie voor de instructeursopleiding. Ook oefen je met het beoordelen van theorie presentaties en zwembadlessen.

Medische verklaring en verdere administratie

In MySSI kun je de volgende benodigde administratie uploaden zoals de medische verklaring van de arts die niet ouder is dan 1 jaar. Verder het bewijs van brevet van EHBO en toedienen zuurstof niet ouder dan 2 jaar en jouw duikverzekering. Tot slot lever je alle instructeursbrevetten aan van jouw huidige organisatie.

Prijs crossover

De prijs voor de opleiding crossover is:

Divemaster crossover, 1 dag, € 199,-. SSI kosten digitaal pakketten voor de Dive Guide kost € 145,20 en de Crossover Registratie & Fee voor het eerste jaar  € 145,20 en fysiek pakket € 30,25

Instructor crossover, 4 dagen, € 749,-. SSI kosten digitaal pakket € 338,80 & Professionele registratie € 145,20. Fysiek instructeurs pakket € 72,60.

Assistant Instructor Trainer Crossover, 5 dagen, € 899,-. SSI kosten digitaal pakket € 338,80 & Professionele registratie € 145,20, Fysiek instructeurs pakket € 72,60, Scuba In-Water Presentation Evaluation Slate € 18,15.

Planning en boeking

De Crossover kan op aanvraag elke dag plaats vinden. DiveSenses heeft meerdere Assistant Instructor Trainers die de crossover kunnen verzorgen.

Groetjes,