ASSISTANT INSTRUCTOR TRAINER

Leer anderen duikles geven

ASSISTANT INSTRUCTOR TRAINER

De dag dat jij duikinstructeur bent geworden, kun je je vast nog zeer goed herinneren. Het doorlopen van de instructeursopleiding, de rollen die je vervulde als cursist, assistent en instructeur. Er is nog een volgende rol die je kunt verzorgen in de ITC, de rol van assistent trainer. Beleef de ITC nu mee vanaf de andere organiserende kant.

Assistant Instructor Trainer: welke duikopleidingen mag je geven?

Als Assistant Instructor Trainer mag je assisteren in de ITC en alle verdere programma’s op instructeursniveau. Verder mag je opleiden en brevetteren voor Assistant Instructor. Je mag het Specialty Instructor Seminar verzorgen en crossovers verzorgen tot het niveau van Assistant Instructor.

Assistant Instructor Trainer, wat houdt de duikopleiding in?

Je start jouw duikopleiding met de online theorie van de Assistant Instructor Trainer, de duiktheorie. Als duikprofessional krijg je de verantwoordelijkheid over gebrevetteerde duikers. Als deze hulp nodig hebben, wil je natuurlijk kunnen helpen. Voor aanvang van de opleiding laat je zien over voldoende conditie te beschikken in de Zwemvaardigheidstest. Je doet vier onderdelen: 15 minuten watertrappelen, binnen 20 minuten 700 meter zwemmen of 375 meter snorkelen, 25 meter onder water zwemmen met masker en vinnen en binnen 8 minuten een vermoeide duiker 100 meter slepen. Is jouw vorige zwemvaardigheidstest niet langer geleden dan een half jaar, dan krijg je hiervoor vrijstelling.

In het zwembad train je de vaardigheden van de Open Water Diver opleiding op instructeurs niveau, de Workshops vaardigheden. Je hebt de rol van trainer. Je leert jouw instructeurs kandidaten beoordelen. Dit is het leukste onderdeel van de ITC, immers in het water is waar we willen zijn. In het buitenwater laat je zien dat je dezelfde beoordeling ook kunt geven in werkelijke duikomstandigheden. Tot slot leer je Theoriepresentaties beoordelen volgens de filosofie van SSI. Zelf zul je een aantal theorie presenaties geven uit het programma AI.

Medische verklaring

Je tekent voorafgaand aan de opleiding de medische verklaring. Als duikprofessional in opleiding heb je een medische verklaring nodig van de arts die verklaart dat je gezond en fit bent om te duiken. Deze verklaring mag maximaal 1 jaar oud zijn. De verklaring kun je onder aan deze pagina downloaden.

Voorwaarden voor deelname en eisen

  • Minimale vooropleiding
    Je bent Divemaster Instructor en het 45 duikers gebrevetteerd, waarvan: 30 Open Water Divers, 3 Diver Stress & Rescue, 3 Dive Guide, 3 Science of Diving, 6  specialty- en /of Advanced Adventurer-duikers.
  • Vereist voor brevettering
    Het doorlezen van de theorie, het maken van de review vragen en het examen, de zwemvaardigheidstest en het voldoen aan alle vereisten en evaluaties.

Wanneer

Je kunt direct starten met de theorie online. Na jouw boeking en betaling krijg je de theorie online tot je beschikking en kun je dit doornemen. De praktijk volg je tijdens een ITC en is dus afhankelijk hiervan.

Prijs

  • De prijs is € 399,-
  • SSI kosten zijn € 91,21 voor de digitale Assistant Instructor Trainer Kit en € 18,15 voor de In-Water Presentation Evaluation Slate

Groetjes,