Duikinstructeur worden jouw droom?

Afgelopen weekend zijn de vier instructeurskandidaten voor hun examen geslaagd. Ze zijn nu Open Water Instructeur en gaan anderen leren duiken.

De instructeursopleiding wordt vaak gezien als een hele moeilijke duikopleiding. Natuurlijk is het niet zo dat je er niets voor hoeft te doen. Anders hoef je ook niet ongeveer 9 dagen met ons te trainen. Maar kijk er niet te zwaar tegen op. Ik zeg altijd: “denk aan een instructeur die jij kent, en vraag jezelf: als deze persoon duikinstructeur is, is er dan een reden waarom ik het niet zou kunnen?”.

Een goede voorbereiding is het hele of halve werk?

Zoals ik hiervoor al zei. Je traint 9 dagen met ons in je ITC, Instructor Training Course. Het traject daarvoor is minstens zo belangrijk. Vanaf Dive Guide ben je al duikprofessional en heb je al meegelopen met duikopleidingen, duikers gegidst en wellicht ook al geassisteerd in een duikopleiding. Naast de training die je met en bij ons volgt, is het ook belangrijk dat je de digitale boeken in duikt. Lees alle vooropleidingen nog een keer door en maak de review vragen. Je zult zien dat je het nu leest als duikprofessional. En dat geeft ook een andere blik.

Zet nu de stap en word duikinstructeur

Je kunt de duikopleiding tot duikinstructeur volgen in weekendend of bijvoorbeeld ook in blokken van 4-5 dagen of zelfs ook 9 dagen achter elkaar. Het grote voordeel van het laatste is dat je waarschijnlijk jezelf helemaal vrij hebt gepland van je werk en je volledig kunt focussen op jouw opleiding.

Neem nu contact met me op om jouw traject te bespreken, mail naar petra@divesenses.nl.

Onderstaand zie je de terugblik van de instructeursopleiding en het IE van afgelopen weekend.

En nu? ga je het doen? De instructeursopleiding

Lees alles op onze site over de instructeursopleiding

Groetjes,